Salariul minim | Lohn-ul în confecții migrează spre Albania și fosta Iugoslavie

Publicat February 3, 2018
Salariul minim | Lohn-ul în confecții migrează spre Albania și fosta Iugoslavie

Citeste in continuare »

Istoria tricoului

Publicat March 12, 2017
De-a lungul anilor, tricourile noastre din bumbac au ilustrat câte puţin din toate: gusturile muzicale ale momentului, locurile unde ne-am petrecut vacanţa, uneori chiar şi orientarea politică. Cu peste două miliarde de bucăţi vândute anual în întreaga lume, tricoul a ajuns un etalon al secolului XX, la fel ca blugii. O carieră fulminantă, dacă ne gândim că a plecat de foarte jos: sertarul cu lenjerie intimă bărbătească.

Citeste in continuare »

Romania furata - Bumbacul romanesc, o industrie moarta

Publicat March 1, 2017
România nu mai produce astăzi nici 2% din firele de bumbac de care ar avea nevoie ca să-şi îmbrace populaţia. În anii '70, era al cincilea mare exportator mondial. Ţesăturile şi textilele româneşti ajungeau, sub formă de prosoape, lenjerii sau metraje în magazine de pe toate continentele.

Citeste in continuare »

Simplitatea moderna

Publicat February 27, 2017
In Hollywoodul postbelic, strălucirea era legată mai degrabă de senzualitate decât de rafinament, dar acest lucru s-a schimbat atunci când Audrey Hepburn a apărut în primul ei film american, Roman Holiday, în 1953.

Citeste in continuare »

Solutii pentru piata romaneasca: muncitori din China sau Bangladesh

Publicat February 22, 2017
România se află astăzi într-o situație paradoxală: pe de o parte avem mari probleme legate de lipsa locurilor de muncă, iar pe de altă parte, cu lipsa forței de muncă. Oamenii nu mai vor să accepte salarii de mizerie, iar mulți muncitori din mediul rural preferă să stea acasă, în loc să muncească pentru sume foarte mici. Forța de muncă cea mai importantă pleacă în străinătate, nu doar pentru salariile mai mari, ci și pentru condiții de viață superioare. În același timp, unii au încercat deja să aducă echipe de muncitori asiatici, care au, însă, mari probleme de adaptare.

Citeste in continuare »

Feminitatea tinereasca

Publicat February 10, 2017
în Statele Unite, „linia iubitei” a devenit un produs vestimentar de durată. Linia iubitei nu numai că domina stilul rochiilor de seară, ci era făcută şi din materiale mai uşoare, pentru rochiile de zi de primăvară-vară ce confereau o drăgălăşenie neameninţătoare, feminină, care accentuau tinereţea purtătoarei, ceea ce a făcut ca stilul să fie eminamente adecvat pentru seara balului adolescenţilor.

Citeste in continuare »

Cum functioneaza Bursa de Lohn

Publicat February 7, 2017
Industria textila din Romania a avut mult de suferit in ultimii 25 de ani, iar dupa caderea regimului comunist singura cale pentru a supravietui a fost productia de tip lohn. Companiile straine au profitat de forta de munca ieftina si de avantajele fiscale si au inceput sa produca haine si incaltaminte in Romania pentru ca apoi sa le exporte in afara granitei. In prezent, 70% din productia totala a industriei textile se manifesta in lohn. Cu aceasta idee, un antreprenor cu experienta de peste 20 de ani in industria usoara a pornit o platforma online prin care vrea sa inlesneasca cererea si oferta din acest domeniu: Bursa de Lohn.

Citeste in continuare »

BursadeLohn © Copyright 2024, Toate Drepturile Rezervate